Talo ja sen asukkaat

Amorinranta sijaitsee Juupajoella Pirkanmaan pohjoisessa osassa. Elli ja Jouni Raipela nimesivät vanhan, vuonna 1904 rakennetun Korkeakosken koulun Amorinrannaksi yrityksensä mukaan. Amorinranta Oy (y-tunnus 2690650-5) tuottaa terapiapalvelujen lisäksi muun muassa majoitusta, koulutusta, parisuhdemajatalo- ja kesäkahvilatoimintaa. Elli ja Jouni ovat aukaisseet kotinsa ovet erilaisille tilaisuuksille ja tapahtumille.

Pariskunta osti talon vuonna 2013 taidegraafikko Outi Heiskaselta ja taidehistorioitsija, tietokirjailija Tuula Karjalaiselta. Viime vuosina käsistään taitava Jouni on remontoinut taloa ja pihasaunaa uurastaen tuhansia työtunteja hirsirakenteisen talovanhuksen kimpussa. Talon kymmenestä huoneesta on enää yksi sali vailla täydellistä peruskorjausta. Kesällä 2021 teetettiin Vaskiseppien toimesta uusi, mutta vanhanmallinen peltikatto 470 neliöiseen taloon.

Elli työskentelee pääosin Tampereen vastaanotollaan ja työnohjauksien merkeissä lähinnä Pirkanmaan alueella. Elli on innokas organisoimaan tapahtumia ja toimintaa, mikä on johtanut talon palvelujen monipuolistumiseen.

Talossa riittää puuhailua, mutta vapaa-ajalla pariskunta matkustelee, tapaa ystäviä, pelaa lautapelejä. Jouni harrastaa melontaa, Elli lukemista.

Ellin ja Jounin tiet kohtasivat vuonna 1984 ja elämäntäyteistä elämää elettiin Uudessakaupungissa pari vuosikymmentä. Syntyjään toivakkalaisen Ellin ja tamperelaisen Jounin muuton syy Juupajoelle vuonna 2013 oli päästä lähemmäksi aikuistuneita lapsia ja lapsenlapsia. Samalla toteutui pitkäaikainen haave ison, vanhan talon ostamisesta.

Elli Raipela on psykoterapeutti ja psykiatrinen sairaanhoitaja

  • Pari- ja perheterapeutti, vaativa erityistaso (Kela-pätevyys vain pari- ja perheterapiassa)
  • Seksuaaliterapeutti, erityistaso, NACS
  • EMDR-terapeutti
  • Työnohjaaja, kouluttaja

Jouni Raipela

  • Pari- ja perhepsykoterapeutti
  • Perheterapeutti (erityistaso)
  • Työnohjaaja – Prosessikonsultti
  • Sairaanhoitaja (psykiatria / ylempi AMK)
Scroll to Top